Снимка: Dnes.bg

Общ преглед

Едно от най-натоварените кръстовища в София е заградено и напълно блокирано заради строежа на третия лъч на метрото. Във вторник жителите на "Красно село" осъмнаха със знаци, забраняващи влизането на бул. "Гоце Делчев" и бул. "Житница".

Точно пред пазар "Красно село" движението е напълно преустановено (от бул. "Цар Борис III" до улица "Княгиня Климентина"), както и от ул. "Житница" до ул. "Кюстенджа".

Не всички все още знаят за промените и се натъкват на забранителните табели и поемат по кварталните улици, за да избягат от "блокадата". Това пък води до натоварено движение по малките улици, които обаче са тесни и с паркирани коли.

Изходът на ул. Кюстендил /от бул. България към пазар "Красно село"/ също е затворен. Така живущите в района са принудени да карат в насрещното и да правят нарушения, за да могат да излязат. Поради тази причина по еднопосочната улица често се виждат коли, които обръщат или автомобили, които карат на заден ход.

Движението по бул. "Цар Борис III" е отворено, но пътното платно е стеснено в района на ремонта и се образуват големи задръствания.

Спирките на трамвай №5 и №4 в посока центъра и в посока "Княжево" са преместени на 20-30 м от предишното им местоположение. Там са изградени временни светофари и пешеходни пътеки, които да улеснят преминаването на пешеходците.

Вижте кадри и видео на пътната обстановка след въведените промени в движението заради строителството на метрото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар