Снимка: архив Булфото

Красимир Балъков ще бъде новият национален селекционер, гръмна вестник "24 часа". Според изданието дните на Любослав Пенев начело на "лъвовете" са преброени.

Повечето от членовете на Изпълкома били крайно недо­волни от работата на Пенев, отчитайки видим регрес в представянето на представителния ни отбор.

Предишните евроквалификации завършихме на четвърто място с Лотар Матеус, като цикъ­лът бе завършен от Ми­хаил Мадански.

В световните квалификации под ръко­водството на Любо отново останахме четвърти, но до последно имахме минимални някакви шансове поне за участие на бараж.

Стартът на новия квалификационен цикъл бе обещаващ, но след случайната победа в Азербайджан допуснахме две загуби - от Хърватия и Норвегия. До момента скандинавците минаваха за един от най-удобните ни противници, защото в осем официални мача имахме пет победи и три ремита срещу тях.

Националният селек­ционер придобил прека­лено много власт и това не се нравело на управниците. Той стоял зад увол­нението на Александър Димитров в юношеския национален отбор и смя­ната му с Методи Деянов. Отделно пращал на раз­носки на БФС свои прия­тели като разузнавачи, като с тези мисии били на­товарвани Светослав Пе­тров и Христо Янев.

Босът на Литекс Гриша Ганчев бил готов да пусне Красимир Балъков в националния отбор, след като в момента Литекс не показва сериозни резултати. В Ловеч вече имали вариант за треньор - Светослав Петров.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase