Рупърт Мърдок. Снимка: Reuters

Медийният магнат Рупърт Мърдок оттегли офертата си от 80 милиарда долара за закупуването на американската група Time Warner, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. За офертата беше съобщено официално в средата на юли.

Сега Мърдок поясни, че предложението на неговия медиен конгломерат XXI-st Century Fox не е било възприето като привлекателно от Time Warner.

Ръководството и административния съвет на Time Warner отказаха да проучат задълбочено с нас нашата оферта, поясни Мърдок, аргументирайки решението си за оттегляне на офертата.

Новината идва в навечерието на публикуването на тримесечните резултати на двете медийни групи и след като тя беше съобщена, акциите на Time Warner паднаха на борсата на Уолстрийт.

Двата конгломерата имат множество телевизии и киностудиа. Източник, запознат със случая с офертата, твърди, че Мърдок е бил заинтересован от канала Ейч Ви О и от спортните права, пиртежавани от Time Warner. Той е планирал и да препродаде CNN на Time Warner, която е пряк конкурент на неговата новинарска телевизия Fox News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase