Снимка: Reuters

Възмущението по света нарасна, след като стана ясно, че суданката, осъдена на смърт заради религията си, е била принудена да роди в затвора без да й свалят белезниците от краката, пише британският вестник "Таймс", цитиран от БТА.

Судан беше обвинен, че се връща към Средновековието, след като се разпространиха новините за ситуацията на Мериам Ибрахим.

Тя е родила в килия в затвор близо до столицата Хартум, след като е държана окована там близо два месеца. Пазачите отказали да й свалят оковите дори по време на раждането, отбелязва британското издание. Детето, кръстено Мая, ще остане с нея до екзекуцията й след две години.

Бащата на момиченцето, Даниел Уани, е трябвало да се обърне към адвокат, за да получи достъп до затвора, отбелязва друг британски вестник - "Дейли мейл". Той е американски гражданин, християнин, и Мериам е приела християнската религия, след като сключила брак с него.

Тъй като отказва да се отрече от новата си религия, жената ще бъде екзекутирана за вероотстъпничество след две години, припомня "Дейли мейл".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase