Това е жената, която ще заведе Клуни до олтара. Снимка: Reuters

Американският актьор Джордж Клуни, който се слави с репутацията на човек нежелаещ да чуе за втори път Менделсон, и британската адвокатка Амал Аламудин, за която неотдавна се сгоди, ще сключат брак през септември, съобщи британският в. "Дейли мейл", като се позова на близък на двойката.

Според приятел на Амал, адвокатката все още не бърза да изпраща покани за сватбата си с актьора на роднини и приятели, но вече ги предупреждава, че през септември ще трябва да пътуват за Италия и Ливан. Там след сватбата ще има "партита за роднини".

"Те са се спрели на датата 12 септември", цитира изданието думите на близък приятел на британката. По негови данни двойката все още не е избрала мястото на сватбата, но тя едва ли ще е на брега на езерото Комо, където се намира вилата на американския актьор.

"Всички си мислят, че те ще се оженят на езерото Комо, където Джордж има прекрасен дом, но Амал е на мнение, че мястото е прекалено публично. Те планират малка сватба в италианско село, за да могат да контролират присъствието на фотографи. Точно решение не се взели", твърди източникът.
 
Холивудската кинозвезда Джордж Клуни се сгоди за британската адвокатка Амал Аламудин през април. Информацията беше потвърдена от лондонската адвокатска кантора, в която работи Аламудин, припомня БТА.
 
Информацията за годежа на Клуни се появи в средствата за информация, след като Амал Аламудин бе видяна в ресторант в Лос Анджелис с годежен пръстен. Тогава двойката отказа коментар. Представител на актьор също не потвърди, но и не отрече новината.

Междувременно лондонската фирма, в която работи Амал Аламудин, пусна съобщение, че "адвокатите и служителите на
Doughty Street Chambers пожелават всичко най-добро и поздравяват Амал Аламудин и Джордж Клуни с годежа".

52-годишният Клуни, двукратен носител на "Оскар" и активист на правозащитни организации, имаше многобройни романтични връзки, но никога не е показвал, че желае да се обвърже за продължително време.

36-годишната адвокатка Аламудин е специалистка по международно наказателно право, права на човека и екстрадиция.

Клуни започва да ухажва Аламудин през септември. Затова сватбата по всяка вероятност ще е на годишнината от това паметно за тях събитие. Двамата са забелязани за пръв път заедно през октомври в Лондон, а след това и в Ню Йорк, припомня "Пийпъл". Неотдавна Клуни и Аламудин са били на сафари в Танзания и после на почивка на Сейшелите.

Аламудин е родена в Ливан. Нейното семейство напуска страната, когато тя е на 2 годинки и се установява в Лондон. Учила е в Оксфордския и в Нюйоркския университет. Тя е адвокат на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, била е съветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан, когато е назначен за специален посланик по срийските въпроси.
 
Бракът ще е втори за Клуни. Той се жени на 15 декември 1989 за актрисата Талия Болсъм. След развода актьорът се бе заклел никога повече да не сключва брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase