Снимка: архив, Булфото

Белгийската верига за търговия на дребно с хранителни продукти Delhaize Group обяви на сайта си, че е подписала в сряда споразумение с AP Mart за продажбата на бизнеса си в България.

У нас компанията притежава веригата „Пикадили“, след като през 2011 г. придоби срещу 932,5 млн. евро тогавашния й собственик Delta Maxi Group.

Стойността на сегашната сделка не се разкрива, нито се предоставя допълнителна информация за купувача AP Mart.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината, като предстои да бъде одобрена от регулаторните органи.

Веригата „Пикадили” включва 28 супермаркета „Пикадили” (шест от тях във Варна, шестнадесет в София и по един в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и 24 магазина „Пикадили Дейли” (двадесет в София и четири във Варна).

Delhaize Group развива дейност в девет държави на три континента. В края на 2013 г. мрежата за продажби на групата е включвала 3534 магазина. Приходите на групата за 2013 г. възлизат на 21,1 млрд. евро.

В края на 2012 г. за Delhaize Group са работили приблизително 158 хил. служители. Акциите й са листнати на борсата в Брюксел NYSE Euronext Brussels и на New York Stock Exchange в Ню Йорк.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase