Снимка: Reuters

Великолепната форма на Григор Димитров продължава и хасковлията победи опитния чех Радек Щепанек в първия си мач от силния турнир в Базел. Преди мача букмейкърите дадоха много леко предимство на хасковлията, който в никакъв случай не бе абсолютен фаворит в днешния мач. Въпреки това обаче Гришата се наложи над противника с 6:3, 6:3.

Така той премина успешно 1-ия кръг на турнира и само един мач го дели от мечтан 1/4-финал срещу представителя на домакините и негов идол Роджър Федерер.

Във втория кръг нашето момче ще срещне украинеца Александър Долгополов, който в първия кръг победи французина Кени дьо Шопе с 6:4, 6:4. Мачът между двамата ще се играе утре от 21:00 часа българско време.

Двамата до момента са се срещали веднъж на корта и това стана в Уинстън Салем през 2011 година, когато украинецът се поздрави с успеха. Тогава обаче Гришата пропусна мачбол.

Първият сет в мача започна прекрасно за Димитров и стигна до четири поредни гейма, като сред тях бяха и два пробива. При 4:0 обаче в играта му настъпи спад, което позволи на Щепанек да спечели три поредни гейма, като върна един от пробивите. Гришо обаче проби отново чеха при 5:3, като по този начин спечели първия сет.

Вторият сет започна равностойно, но при 2:1 за Гришата той имаше две точки за пробив. Щепанек обаче си измъкна подаването. Пробивът обаче дойде за 4:2 и в крайна сметка направи голяма крачка към крайния успех.

Григор затвърди пробива и стигна до 5:2, след което двамата си размениха по едно подаване и хасковлията спечели.

С победата си днес Григор спечели чек за 18 275 евро и точки 45 за световната ранглиста. Победата му обаче няма да повлияе на неговото място, тъй като достигна до 1/4-финалите през миналата година.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase