Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase