Част от феновете на "Левски", вбесени от поредната издънка на отбора им, опитаха да се саморазправят с футболистите. Снимка: Булфото

Полицията е предотвратила опит за саморазправа на фенове на ФК „Левски” с футболистите на отбора след мача в град Гоце Делчев, съобщават от МВР - Благоевград.

В Гоце Делчев "Левски" срещна местния "Пирин". По време на самия мач, който завърши 1:1, проблеми с обществения ред не е имало.

След мача полицаите обаче получили информация, че на път II-19 преди местността „Предел” се е събрала група от фенове на ФК „Левски”, които имат намерение да спрат автобуса с пътуващите в него състезатели и да се саморазправят с тях.

Лекотоварен автомобил „Мерцедес”, превозващ сини фенове, прегражда пътя на автобуса с футболистите и придружаващите го три полицейски автомобила и микробус.

С цел недопускане на саморазправа между състезателите и феновете на отбора автобусът, превозващ състезателите, е обграден от полицейските служители.

В този момент феновете започват да псуват и призовават състезателите да слязат от автобуса, вбесени от поредната издънка на "Левски" в първенството.

Полицейските служители са притискани към автобуса и към тях също са отправяни провокативни и нецензурни изрази, а част от полицаите са напръскани със сълзотворен спрей.

Нарушителите са отстранени, но при оттеглянето си фен на "сините" хвърля в полицейския микробус неустановено пиротехническо изделие. В резултат са нанесени материални щети, които са в процес на установяване.

След напускането на местопроизшествието нарушителите се отправят с автомобилите си в посока гр. София. 

На път Е-79 в района на местността „Полигона” преди гр. Благоевград обаче ги причакват полицаи, които ги задържат.

На участниците в нарушаването на обществения ред - около 29 лица, ще бъдат съставени актове за установено административно нарушение по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase