Снимка: Dnes.bg

80-годишна жена от Ямбол е станала поредната жертва на телефонна измама, съобщават от полицията в града.

Вчера, в ранния следобед, на възрастната жена се обадил по телефона мъж, представил се за лекар. Той заявил, че внукът й е болен от "свински грип" и е необходимо спешно да се плати за лечението му.

Около 15.00 часа, близо до дома си в квартал „Каргона”, жената изпълнила указанията на мнимия лекар и предала 2500 лева на непознат мъж. По-късно се обадила по телефона на дъщеря си и разбрала, че е измамена, след което сигнализирала в полицията.

За пореден път от полицията призовават гражданите да бъдат бдителни и да не се доверяват на непознати, които им искат пари, независимо дали по телефона, на улицата или в домовете им! При подобни случаи незабавно да се потърси връзка с близки, за да се провери истинността на историята. Един телефонен разговор няма да забави помощта, но може да предотврати измама.

По никакъв повод да не се дават пари на непознати хора. Измамниците използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини, лекари и служители в различни институции. При възникване на каквото и да е съмнение, своевременно да се подава сигнал в местното Районно управление “Полиция” или на тел.112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase