Сред верните фенове на Дортмунд се крият и крайни националисти. Снимка: Ройтерс

След като агитката на Левски "подпали" цяла Босна с неуместния плакат с името на Аркан, две изяви на ултрасите на Борусия Дортмунд и Хановер разбуниха духовете и в Германия.

На мача срещу Вердер фенове на Дортмунд издигнаха знаме с надпис „Солидарност с Националната съпротива Дортмунд” – регионално звено на крайнодясна националистическа структура.

От клуба направиха разследваща група, в която участва и полицията. Целта явно е да се издирят авторите и да ги спрат от посещение на стадиона.

В Хановер пък издигнаха знаме с местен сериен убиец. В началото на миналия век Фриц Харман убива 24 младежи, след което е заловен, осъден на смърт и екзекутиран през 1925 година.

В клуба се надяват на днешния мач-реванш от Лига Европа срещу отбора на Бреслау – преди германски град, днес в Полша под името Вроцлав – феновете да не проявяват национални акции, а знамето с Харман да бъде конфискувано.

От вестник „Билд” потърсиха хора от фенклуба на Хановер да разкажат защо са вдигнали знамето. Оттам обаче отказаха коментар.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase