Иззетата каса с пари. Снимка: МВР

Двама рецидивисти са задържани от столичната полиция, съобщиха от МВР.  Те били известни с прякорите Големия олимпиец и Кокала, многократно регистрирани за извършени взломни кражби и вече излежавали присъди за това.

За тях се знаело, че предварително планирали атаките си, удряли предимно магазини и офиси, чиито собственици държали оборотните си средства в метални шкафове и каси.

През деня посещавали набелязания обект като клиенти, установявали мястото на касата, намирали начин да преодолеят защитата й, а през нощта осъществявали престъпните си намерения.

Така действали и на 23 юли, когато Н.С. /44 г./ - Големия олимпиец и И.И. /48 г./- Кокала посетили книжарница в подлеза до СУ „Св. Климент Охридски” и ударили търговския обект към 5 часа на следващата сутрин.

Двамата действали много предпазливо, непрекъснато се озъртали за „опашка“, но когато не забелязали присъствието на криминалистите, се заловили за работа.

Разследващите наблюдавали как двамата демонтирали стъклопакет от витрината, проникнали в книжарницата, грабнали касата, поставили я в носения от тях сак и се оттеглили пеша.

Секунди по-късно обаче в една от пресечките до университета двамата били изненадани от полицейските служители и задържани. Иззели и сака им с касата и парите в нея.

Срещу Големия олимпиец и Кокала е образувано досъдебно производство. Двамата са в ареста за 72 часа и им е повдигнато обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase