Гришо продължава с чудесното си представяне на трева. Снимка: Ройтерс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа поредната си блестяща победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

След като отстрани последователно Боби Рейнолдс (САЩ) и Жил Мюлер (Люкс), младият хасковлия се справи със съпротивата и на отлично представящия се напоследък Никола Маю, побеждавайки го в два сета – 7:6, 6:4.

Двубоят не започна по най-добрия начин за първата ни ракета, който бе подвластен на напрежението в началните минути и още в третия гейм трябваше да отразява две възможности за пробив.

Все пак Гришо успя да се измъкне от критичната ситуация и спаси подаването си, но в седмия гейм неизбежното до момента се случи и Маю стигна до така желания от него пробив.

Радващото за всички приятели на българския тенис обаче бе светкавичната реакция на Григор, който значително повиши качеството си на ретурите, възползва се от липсата на първи сервис на своя опонент и в десетия гейм, след шест пропилени възможности, най-накрая успя да върне брейка и да изравни за 5:5.

Последваха два стабилни гейма за сервиращите, а в неизбежния тайбрек хладнокръвието и находчивостта на Димитров бяха възнаградени и след 7:3 първата ни ракета записа сета в своя актив.

В началото на втората част Маю отново се опита да притисне българина с чести излизания на мрежата, но в петия гейм хасковлията дочака своя момент, стигна до решителен пробив, след който просто удържа подаванията си и така стигна до ценния успех.

В опит за пръв път в своята кариера да се класира за полуфиналите на турнир от календара на АТР Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Кевин Андерсън и Фелисиано Лопес, които играят в момента.

Статистика от мача вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase