Снимка: БТА

Все още не е сигурно дали полската компания "Силезия" АД ще бъде инвеститорът, който ще сключи тригодишен договор за мениджмънт на "ОЦК - Кърджали", каза за Investor.bg председателят на Федерация "Металици" Васил Яначков.

Той коментира, че в момента се водят преговори и с друг алтернативен инвеститор, който е предявил интерес към наемане на "Олово-цинковия комплекс", но не пожела да съобщи името му.

"Имам информация, че от известно време се водят преговори за алтернативен вариант за наемане на комплекса. Това, по което се работи, е съгласувано и консултирано с правителството. На този етап правителството дава благословията си за осъществяването на алтернативния вариант", допълни още Яначков.

Според синдикалиста до десет дни ще има наемател на комплекса, но не е сигурен дали това ще бъде полската фирма "Силезия" АД.

Яначков все пак коментира, че намеренията на полската компания са сериозни, но преговорите със собственика на ОЦК Валентин Захариев са се проточили твърде много.

"От тази сутрин имаме информация, че Силезия изпраща свои специалисти в ОЦК за да се запознаят с конкретните ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени, за да бъде пуснат заводът в действие. Ще се срещнат със специалисти на ниво производство. Това говори, че интересът им наистина е сериозен", коментира още синдикалистът.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase