Снимка: Булфото

Летните емоции по курортите край Варна вече започнаха. Обичайно купонът, който тече с пълна сила, е гарниран обилно с алкохол и разюздано поведение.

Две млади украинки прекараха последната нощ в ареста, вместо в хотела, в който са отседнали, информираха от областната дирекция на МВР-Варна.

Младите момичета - на 28 и на 20 г., вдигнали на главата си всичко живо на пешеходната алея пред хотел “Сирена”, където дошли да почиват.

Екшънът започнал в 8 сутринта, когато едната украинка се пробудила и видяла,че й го няма портфейла. Неистовите им крясъци стигнали чак до съседния хотел, откъдето бил подаден и сигналът до полицията.

Униформените пристигнали след няколко минути, но не успели да надвикат момичетата, нито да говорят с тях.

Вместо да се успокоят чужденките се разгорещили още повече. Започнали да дърпат полицаите, да ги удрят, да ги блъскат и демонстрирали яростна агресия без причина. В мелето едната курортистка ухапала по ръката единия полицай, а приятелката й изтръгнала с кабелите монитор от близко заведение и хукнала с него по пясъка на плажа.

След кратка борба полицаите най-накрая задържали разгневените туристки и ги откарали в районното.

От полицията уточняват, че все още не е ясно дали наистина дамите са станали жертва на кражба. Те обаче ще бъдат съдени по указа за борба с хулиганството, а Варненският районен съд ще определи каква глоба ще платят украинките заради ексцесиите им в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase