Снимка: Булфото

Националният селекционер на България по футбол Любослав Пенев застава твърдо зад защитника на ЦСКА Костадин Стоянов, който гръмна с допинг, твърди "Меридиан Мач".

В понеделник стана ясно, че защитникът е използвал забраненото вещество метилхексанамин и е заплашен с наказание до 2 години.

Една от версиите за появата на забраненото вещество, което е открито в урината на защитника, е желанието му да се справи с депресията, от която страдаше допреди близо един месец.

Националният селекционер е настоял за минимално наказание от 3 месеца на бившия защитник на Сливен, чиято проба след дербито с Левски в края на месец октомври се оказа положителна.

Костадин Стоянов твърдо попадал в плановете на Любо Пенев за световните квалификации, а тежко наказание от близо 2 години щяла да навреди на държавния тим.

Както е известно именно Любослав Пенев привлече Стоянов от Сливен в ЦСКА и го наложи като титуляр в тима на "армейците".

След това Пенев си тръгна от стадион "Българска армия", но бранителят остана основен играч в лагера на 31-кратния шампион на България.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase