Бърза да се прибере. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Общинските власти в Сидни въведоха вечерен час за местните котки, с цел да опазят дивите животни от нападенията им, съобщи "Дейли телеграф".

Идеята за въвеждането на ограничителната мярка дошла на зам.-кмета Мишел Маккензи, след като синът й едва спасил майка пръстеноопашат опосум и малкото й след вероломно нападение на домашна котка.

Лийчхард, една от общините в Сидни, е разработила програма за развъждането на малки опосумчета в зелените пространства, така че те трябва да бъдат предпазени от нападенията на домашните животни. Котките се катерят по дърветата през нощта и ги ловят вместо мишки.

Градските власти получили оплаквания за 564 нападения над тези симпатични малки двуутробни.

"Това е най-малкото, което могат да направят стопаните на тези домашни животни, за да опазим местната природа, заяви г-жа Маккензи. Да не забравяме, че опосумите са живели по тези места далеч преди нас. Ние дойдохме тук с нашите котки, така че трябва да бъдем отговорни за тяхното поведение!"

Зам.-кметът предлага писаните в Сидни да стоят под ключ от залез до зори. През деня е препоръчително котките, които не са вкъщи, да бъдат с камбанки на нашийниците, за да подплашват опосумите. Според местна екоорганизация домашни любимци извършили 16 775 нападения над диви животни през последните 5 години, съобщава още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase