Известни личности от областта на политиката, журналистиката и изкуството по традиция ще „превземат“ ефира на радио „Дарик“ по повод 13-ия му рожден ден на 21 януари, съобщи изпълнителният директор на медиата Радосвет Радев на пресконференция в четвъртък.

Режисьорът Теди Москов ще открие необичайната празнична програма в 8,00 часа сутринта. Свои предавания през деня ще водят министрите Николай Василев, Меглена Кунева, Ивайло Калфин, Асен Гагаузов, Румен Овчаров, като водещи ще се изявяват и Слави Трифонов, Волен Сидеров и екипът на "Господари на ефира".

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и съименникът му – журналистът от „Дарик“ Кирил Вълчев, са подготвили особен „тест“ за известни личности от политическия елит на страната. Двамата „ще изпитват“ своите събеседници в ефир с въпроси от подготвящите се матури и тестове.

Като водещи на новините ще се изявяват редактори и журналисти от други медии, сред които Маргарита Михнева, Николай Бареков, Георги Коритаров и Тошо Тошев.

Журналистката Веселина Петракиева бе избрана от колегите си за "Гласът на годината" за 2005 г. Петракиева, която е в радиото от 1994 г. и е преминала през почти цялата служебна стълбица в „Дарик“ - от репортер, през редактор, новинар и водещ, в момента е лице на сутрешния блок "Дарик кафе".

На пресконференцията бяха представени още и рекламните приходи на радиото, както и приоритетите му за 2006 година, сред които са увеличаването на аудиторията и повишаването качеството на радиопредаването. В ефира на "Дарик" скоро ще стартират две нови предавания – "Афера" и "Стари сензации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase