Снимка: Istock

Суха и сърбяща кожа на петна, която се лющи... Милиони души по света страдат от атопичен дерматит, известен още като екзема. Когато направим консултация с дерматолог, той ще ни назначи нужната терапия. Храните и напитките, които консумираме също оказват влияние върху състоянието на нашата кожа. Диетата ни също е важно да бъде обсъдена с дерматолога.

Вижте за кои храни се смята, че действат благоприятно при екзема.

По-мазни риби

Омега-3 мастните киселини са добре известни със своите противовъзпалителни свойства, а по-мазните видове риби са здравословен източник на тези омега. Въпросните мастни киселини са полезни и за метаболизма, косата, сърцето, мозъка и други. Добавете къ8м менюто си скумрия, херинга, сардини, риба тон, треска, бяла риба.

Храни, съдържащи кверцетин

Кверцетинът е флавоноид на растителна основа (богати на антиоксиданти фитонутриенти, отговорни за оцветяването на плодовете и зеленчуците). Според западни изследвания, този флавоноид може да е от полза при възпалителни кожни заболявания като екзема. Полезни храни, които ни осигуряват кверцетин, са ябълки, горски плодове, броколи, череши, лук, зелен чай, червено грозде и други.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase