Снимка: Istock

Една от най-често срещаните заблуди е, че не можете да отслабнете, ако не сте на 20. Хората над 40 години често се сблъскват с проблеми, свързани с теглото, които отдават предимно на забавения метаболизъм в тази възраст. Сравняват теглото и фигурата си, когато са били на 20 и все си повтарят, че не могат да отслабнат така лесно, както им се е получавало преди.

Въпреки че е вярно, че метаболизмът се забавя с течение на времето и стареенето на организма, няма невъзможни неща. Ако знаете как правилно да действате в тази възраст ще ви е лесно да отслабнете и да контролирате теглото си, независимо че вече не сте на 20.

Как лесно да отслабнете и да контролирате теглото си на 40?

Правете повече силови тренировки

Много е важно да развиете добре мускулатурата си. Колкото по-стегната и развита е тя, толко по-лесно ще изгаряте калории и мазнини дори в спокойно състояние. Стегнатата мускулатура е важна и от гледна точка на превенцията на хормонални проблеми, метаболитни смущения, остеопороза.

Не пренебрегвайте и кардиото

Кардиотренировките са незаменима част от рутината в движението и спортуването. Кардиото гори мазнини и ускорява метаболизма. Това е много добър начин да противодействате на естественото забавяне на обмяната на веществата с напредване на възрастта. Правете кардио поне 3 пъти седмично, но не прекалявайте, за да не повлияете негативно на мускулите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase