Снимка: Istock

Всеки се надява да има дълъг, щастлив и най-вече качествен живот. Иска ни се да доживеем дълбоки старини, но да сме здрави и да се радваме на всеки ден. Дълголетието до голяма степен зависи от гените, но начинът на живот е не по-малко влиятелен фактор.

Има някои признаци, че вероятността да доживеете дълбока старост е голяма.

По какво личи, че може да доживеете до 100 години?

В младите си години не сте имали наднормено тегло

Наднорменото тегло скъсява продължителността на живота. Колкото по-дълго сте имали наднормено тегло и колкото по-рано се е появило то, толкова по-малка е вероятността да живеете дълго.

Ако сте имали наднормено тегло в детските и тийнейджърските си години, може да не доживеете до 100. И обратното – колкото по-стабилно е теглото ви през целия ви живот, толкова по-малък е рискът от хронични и ракови заболявания, скъсяващи продължителността на живота.

Нямате коремни тлъстини

Коремните мазнини са най-коварните. Те, за разлика от мазнините по всяка друга част на тялото, имат огромно негативно влияние върху здравето.

Могат да скъсят продължителността на живота заради влошен метаболизъм, омазняване на вътрешните органи, хронични заболявания, диабет, хормонални смущения. Ако не сте имали коремни тлъстини и дори след менопаузата коремът ви е все така плосък, имате шанс да доживеете дълголетие.

Овесените ядки и плодовете са редовна част от менюто ви

Ако се храните с пълнозърнести храни, съдържащи изобилие от полезни хранителни вещества и ги комбинирате с пресни плодове, може би ще доживеете до 100 години. Тази прекрасна комбинация носи много здраве и подобрява всички процеси в организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase