Снимка: istock

Етеричните масла от векове са в помощ на хората в борбата за по-добро здраве. Маслото от лимонова трева е сред най-добрите, защото има редица ползи за здравето. Фантастичните си ефекти дължи на активните съставки, които притежава. Неслучайно е основна част от ароматерапията в традиционната медицина на много азиатски народи, откъдето растението всъщност произхожда. То е не само кухненска съставка, с която те приготвят ястията и чая си, но и лечебно средство, което подобрява цялостното здраве.

Ето за какво помага маслото от лимонова трева.

Намалява депресията

Депресията не е просто промяна в настроението. Тя е емоционално разстройство, което се повлиява доста трудно в положителна посока. Лимоновата трева е природен антидепресант, който помага за потискането на хормоните на стреса и стимулира нивата на серотонин и допамин в мозъка. Това освежава ума, както и тялото, помага за преодоляване чувството на безнадеждност и тревогата.

Намалява тревожността

Етеричното масло от лимонова трева успокоява нервната система, бори се със стреса и намалява тревожността. То действа директно върху централната нервна система, като намалява окислителните процеси, действащи възпалително върху нервите и предизвикващи безпокойство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase