Снимка: istock

Всеки има индивидуално усещане за това кога се е нахранил и кога е още гладен. Границата между нормалното хранене и преяждането понякога е тънка и може лесно да се прекрачи. Много хора погрешно смятат, че за да си преял, трябва да ти е станало тежко. Преяждането може да стане и неусетно, като добавяме излишни калории към ежедневното си меню. Заедно с тях идва и наднорменото тегло, а след него куп здравословни проблеми.

Какво можете да направите, за да ограничите преяждането без да гладувате?

Почистете шкафовете

Ако в кухненските шкафове криете бисквитки, вафли, шоколади и други лакомства, към които често посягате, изхвърлете ги. Премахнете всички изкушения от дома си. Така ще намалите общия прием на калории, които не ви носят никаква хранителна стойност, само излишна мастна тъкан.

Спете повече

Сънят подобрява цялостната работа на организма, най-вече балансира метаболизма. За да го ускорите, а и за да сте сигурни, че тялото ви преработва хранителните вещества правилно, взимайте си необходимата 8-часова доза сън всяка нощ.

Не допускайте да прегладнеете

Бъдете по-наблюдателни и се опитайте да свикнете да разграничавате степените на глад, които усещате. Така ще ви е по-лесно да прецените какво да хапнете – цяла порция, междинна закуска или да похапнете нещо леко, например ядки или плод. Не допускайте да усетите силен глад или да правите прекалено дълги паузи между храненията, защото това ще ви накара да посегнете към първото нещо, което видите, а то най-често е висококалорично.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase