Джинджифилът не е просто пикантна подправка към някои ястия от източната кухня, предимно сушито. Той е много полезен корен, пълен с хранителни вещества, витамини и антиоксиданти и има много ползи за здравето. Можете да го добавяте пресен към вашите ястия или като маринована гарнитура, но не го пропускайте, защото заслужава специално внимание.
Джинджифилът потиска гаденето и повръщането
Джинджифилът във всичките му форми, включително и като чай или отвара, има мощно потискащо действие при състояния на гадене, повръщане, стомашно-чревни проблеми, бременност.
Джинджифилът е страхотен за добро храносмилане
Джинджифилът успокоява подутия корем, потиска образуването на газове и спомага за разсейването им. Ензимите в него подпомагат храносмилателните ензими в стомаха и подобряват обработката на храната.
Джинджифилът помага за успокояване на мускулна болка
Този корен притежава мощни противовъзпалителни свойства. Полезен е при мускулна треска след тренировки, защото успокоява болката и отпуска тялото.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар