Снимка: Pixabay

Суши е едно от най-популярните японски ястия. Има много и различни вариации на суши, включително и такива за вегетарианци.

Консумацията на суши ни помага да поддържаме добро тегло, осигурява ни омега-3 и омега-6 мастни киселини. Кои са останалите ползи за здравето?

От съществено значение за функцията на щитовидната жлеза
 
Традиционен елемент в приготвянето на суши е неговата обвивка, която обикновено се състои от морски водорасли, известни като нори. Водораслите съдържат големи количества йод, който е от съществено значение за здравето на щитовидната жлеза.
 
Въпреки че не всички заболявания на щитовидната жлеза са причинени от дефицит на йод, минералът има силна връзка с общата функция на щитовидната жлеза.
 
Помага за синтеза на червени кръвни клетки
 
Ако страдате от анемия, хапвайте суши. Доброто функциониране на щитовидната жлеза е от съществено значение за броя на кръвните клетки.
 
Според някои проучвания ниският брой на червените кръвни клетки се свързва с недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Освен това водораслите са богати на желязо, което намалява риска от анемия – още една добра причина да хапвате по-често суши.

За красива коса
 
Един от най-големите индикатори, че нещо не е наред със здравето ви е състоянието на косата, кожата и ноктите. Протеините, които ни осигуряват рибата и водораслите, спомагат за подобряване състоянието на кожата.

Още полезни свойства на сушито вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase