Източник: Reuters

Като какъв се определяте: като човек, който обича да работи или обратното?

 
Този тестов въпрос е затворен, и закрит. Отговорете на него искрено, без да се притеснявате от работодателя или свадливата си тъща. Ние сме наясно, че не многото „работене“ дава точно резултатите, в повечето случаи те могат да се получат и с по-малко работа, когато всички механизми по работния процес са били добре обмислени и логично заложение.
 
Знаем си, че в българска среда това малко ни „куца“, както и си знаем, че българската нация е болна нация в буквалния смисъл...
 
В тази връзка интересни се оказват заключенията на екип изследователи от Университета на Берген в Норвегия, според които 7,8 % от работещите страдат от работохолизъм или зависимост от работа. Възможно е, някои да се зарадват, ние можем и да се почудим, но учените са наясно, че претовареността с работа е свързана и води до развитие или влошаване на разстройства като синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, обсесивно-компулсивно, тревожност и депресия. Тези разстройства се срещат най-често именно в групата на работохолиците.
 
Прочети повече за тези разтройства в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase