Източник: Reuters

Съвременният човек пълнее и се разболява, защото се храни неправилно и защото живее неправилно, като не спазва природните закони и не следва вътрешния си биологичен часовник, казва немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл. Ето съветите как да постигнем душевен и физически здравословен баланс, които тя прилага в над 30-годишната си лечебна практика.  

Наднорменото тегло е резултат от липсата на ритъм в ежедневието
 
Пропускаме закуската, но пък вечеряме обилно, движим се много малко, рядко сядаме на масата със семейството си, за да се храним спокойно. Ядем набързо, на крак и под стрес – разпознахте ли вече себе си? Ако нарушаваме природните биоритми, накрая се сдобиваме със здравословни проблеми, а също и с наднормено тегло, казва немският натуропат. Ето на какво трябва да обърнем внимание, за да сме здрави и в добра форма: 
 
Между 7 и 9 ч. сутрин е най-висока активността на стомаха. Закусваме ли в този период, храната се усвоява оптимално и се превръща в енергия. Точно 12 часа по-късно – между 19 и 21 ч., е времето, в което стомахът е най-малко активен. Поради тази причина не бива да вечеряме късно. Приемът на храна след 19 ч. води до по-лесно натрупване на мазнини и влошаване на съня. А вече се знае, че сънят също ни помага да регулираме теглото си. Важно е да сме в леглото преди 23 ч. 
Вечерята трябва да бъде най-малкото по количество ядене за деня и да не съдържа сурови плодове и зеленчуци, както и фрешове, тъй като се получават процеси на ферментация и гниене, и натрупване на отровни вещества. 
През последните години храненията на ден са се покачили от 3 на 5, като се смята за правилно да ядем начесто и по малко. Вече се връща обаче идеята, че трябва да се храним не повече от 3 пъти на ден. А между приема на храна трябва да има достатъчно дълги паузи – поне 4 часа. По този начин се постига пълното изпразване на храносмилателната система и възстановяване на чувството за глад.
 
За ролята на хомеопатията при нормализиране на теглото четете на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase