Снимка: Reuters

Меласата представлява плътна, сурова, нерафинирана сладка маса, добита от захарна тръстика или захарно цвекло. Тя се използва за направата на много видове сладкиши и десерти.

Меласата обаче е не просто средство да придадете специфичен вкус на вашите печива. Тя е нещо много повече, защото носи невероятни ползи за здравето.

Меласата заслужава да замени рафинираната захар във вашето меню. Вижте защо тя е полезен вариант за подслаждане на храни и напитки.

Предотвратява рак

Меласата в най-концентрираната си форма е много полезна в превенцията и лечението на рак. Според изследване на Journal of Caciogenesis работниците в захарните плантации боледуват по-рядко от рак, особено онези, които са яли сурова кафява захар.

Високо съдържание на антиоксиданти

Антиоксидантите са от огромно значение за организма по много причини. Те неутрализират свободните радикали, предотвратявайки опасни окислителни процеси в организма. Тези съединения забавят стареенето, а заедно с него и туморните процеси, свързани с увреждания при деленето на клетките. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase