Източник: Reuters

Пробиотици е названието на полезните бактерии, които естествено населяват червата ни и участват в храносмилането, поддържането на имунитета и други жизнени процеси. 

Като фармацефтичен продукт пробиотиците набират популярност като средство за прием, успоредно с антибиотиците за компенсиране техния унищожителен ефект върху полезната  чревна флора. Истината е, че приемът на пробиотици никога не е излишен, а най-добре би било да се приемат като част от състава на храната ни.
 
Има хранителни продукти с високо съдържание на пробиотици, които можем да приемаме редовно. Те са задължителни за хората с нередовен стомах, склонни към често подуване на корема, запек и други храносмилателни проблеми, както и за хората, които искат да подсилят своята имунна система. С тези храни можем да си подсигурим редовен стомах, оптимално действие на чревния тракт и силен имунитет.
 
Безспорно най-популярно сред храните, богати на пробиотици, е киселото мляко. Списъкът обаче е дълъг.

Кои храни са включени в него и защо превъзхождат млякото по съдържание на пробиотици - вижте на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase