През есента консумираме два пъти по-голямо количество зеленчуци и плодове, защото през този сезон в България има изобилие от тях, коментира професорът по диететика и хранене Донка Байкова в новото семейно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" тази събота.

Според нея, за да имаме оптимално количество прием на витамини и минерали, трябва ежедневно да спазваме едно просто правило, допълни тя.
Трябва да консумираме плодове и зеленчуци с цветове на светофара.

Зелени – зеле, броколи, праз лук , червени -  консервираните домати, оранжеви – моркови, тикви, и мораво сини -  цвекло, морав лук, морав лук, арония, боровинки.

Предаването "Фамилно" ще се излъчи по Bulgaria ON AIR тази събота от 10.30 до 12.30 ч. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase