Снимка: pexels

Патладжаните са прекрасни есенни зеленчуци. Те са вкусни, засищащи и изпълнени с множество полезни хранителни вещества.

Имат свойството да коригират анемията, да предотвратяват рак, да предпазват от храносмилателни проблеми, да подобряват сърдечносъдовото здраве и да регулират кръвното налягане.
Какви хранителни вещества съдържа патладжанът?

Този прекрасен зеленчук е богат на витамини С, К, В6, тиамин, ниацин, магнезий, фосфор, мед, фибри, фолиева киселина, калий и манган. В него не се съдържат почти никакви мазнини.

Кои са най-важните ползи за здравето от патладжана?

Подобрява храносмилането

Фибрите в патладжана улесняват храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Той подобрява естествените перисталтични движения на червата, което подобрява храносмилането и отделянето.

Помага за отслабване

Патладжаните не съдържат почти никакви мазнини и холестерол. Те са бедни на калории, но едновременно с това създават усещане за ситост дълго време. Имат свойството да потискат апетита, което прави редукцията на теглото по-лесно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase