Снимка: unsplash

Гроздето е един от най-сладките и сочни плодове. Неговите вкусови качества са познати от векове. Неслучайно то е един от най-масово отглежданите плодове в света, тъй като се използва и за приготвянето на вина, оцети, желета, конфитюри и много други продукти.

В сезона на гроздето ще ви запознаем с някои прекрасни негови лечебни свойства. Отредете му специално място на трапезата заради тях!

Потиска алергиите

Заради противовъзпалителните си качества гроздето е полезно при алергии. То съдържа противовъзпалителното вещество кверцетин, което облекчава алергичните симптоми на раздразнение.

Потиска акнето

В гроздето се съдържа активното вещество ресвератрол. То е антиоксидантно съединение, което намалява възпалението в кожата, потиска гнойните пробиви и ефективно регулира нарушенията в мастната обмяна в кожните клетки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase