Снимка: Pixabay

Не трябва да сте хранителен гений или експерт-диетолог, за да се храните здравословно и правилно. Може да прочетете хиляди материали по темата и все пак не им се доверявайте на 100% за всичко. Факт е обаче, че в повечето ще откриете следните съвети, които очевидно работят. Така твърдят американските експерти в областта на храненето, диетите и здравето.

1. 10 чаши вода на ден

Хидратирането е едно от най-простите и ефективни неща, които можете да направите за тялото, настроението, здравето и теглото си. Пийте поне 10 чаши вода на ден. Ако искате прецизна точност, пийте по 30 мл вода за всеки свой килограм.

2. До 9 алкохолни напитки за седмицата

Ако желаете да отслабнете е много важно да не превишавате 9 алкохолни напитки за седмицата. Това са около 1000 ненужни калории за този период, така че не ги надскачайте.

3. 7 часа сън на денонощие

Сънят се отразява на апетита ви, тъй като се активизират хормоните на глада при недоспиване. Започват пристъпи на глад, които трудно се контролират и ето как може да съгрешите! Спете минимум 7 часа на денонощие, за да държите хормоните си под контрол.

Вижте останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase