Reuters

 Има няколко различни вида царевица, но всеки от тях влияе благотворно върху организма. Зеленчукът се смята за мощен антиоксиднат заради съдържащите се в него витамини В1 и Е, което го прави средство за борба с атеросклероза. От своя страна магнезият предотвратява стареенето на кожата. Царевицата може да бъде част от балансираното и здравословно хранене, защото след консумацията й не се отлагат мазнини. 

 
Много са благотворните влияния на царевицата върху организма. Тя е незаменим източник на витамин B1 (доставя близо 25% от нуждите на човек от него) и на витамин E – силен антиоксидант, който намалява риска от атеросклероза. Царевицата съдържа и големи количества магнезий, който предотвратява стареенето на организма и свързаните с него болести. Ако включите този зеленчук в дневната си диета, намалявате значително риска от развиването на рак и болести на сърцето. Царевицата дава енергия, без да причинява отлагане на мазнини. Освен това след консумацията й се усеща чувство на ситост.
 
Много любители на алтернативното лечение използват царевицата при проблеми с бъбреците, пикочния мехур, подагра и ревматизъм.
 
Сладката царевица е един от най-предочитаните сортове. Препоръчва се при рак, защото съдържа флаваноиди  и ферулова киселина. Смята се, че влияе положително на кръвната захар, което я прави подходяща храна, ако се цели контрол на апетита.
 
Още за полезните свойства на царевицата може да прочетете в Puls.bg 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase