Зам.-председателят на НС Иван Иванов връчи голямата награда на д-р Сапункьова. Снимка: Стоматологичен свят

Д-р Мария Сапункьова стана "Дентален мениджър на годината" на осмото издание на националния конкурс, който се проведе на стилно тържество в хотел "Маринела". Статуетката и плакетът бяха връчени от зам.-председател на парламента Иван Иванов.

Победителите бяха избрани от авторитетно жури, което бе председателствано от д-р Венета Павлова, която със съпруга си д-р Валентин Павлов управляват ЕО Дент.

На церемонията присъстваха над 250 души. Сред тях официални лица от парламента, държавните институции, както и представители на целия дентален бранш.

Тържеството уважиха още народните представители Гроздан Караджов, Мартин Димитров, д-р Валентин Павлов, зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, подуправителят на НЗОК, Ваня Кръстева, д-р Борислав Миланов, председател на Българския зъболекарски съюз, д-р Николай Шарков, главен секретар на БЗС и др.

Освен за най-голямата награда участниците се състезаваха и за първите места в категориите "Дентален мениджър на клиника", "Дентален мениджър на кабинет" и "Мениджър на зъботехническа лаборатория".

Първа награда в категория "Дентален мениджър на клиника" получи доц. Грета Йорданова, управител на Ортодонска клиника “ГреОрто” София. Носител на първа награда в категория "Дентален мениджър на кабинет" стана д-р Емилия Панчева, за денталния си кабинет в Сандански.

"Мениджър на зъботехническа лаборатория 2016" е Румен Биров.

Специалната награда на АДМБ - статуетката "Ключ към успеха" бе връчена на д-р Тюнай Сабриев от Шумен.

В конкурса, организиран от Асоциацията на денталните мениджъри в България, взеха участие общо 17 дентални практики и зъботехнически лаборатории от цялата страна.

Зам.-председателят Иван Иванов видя в събитието "страхотното чувство за общност“ и че "денталните мениджъри, стоматолозите, зъботехниците в България са едни от професиите, която действително са успешни". Той изтъкна "проблема с обеззъбяването, най-вече на възрастните хора“.

"Аз се ангажирам с колегите народни представители, със специалистите, да работим по решаването на този проблем. Вторият проблем, по който трябва да се работи, е ранната превенция в детска възраст", заяви Иванов.

Един поглед върху челните тройки през изминалите 7 издания на конкурса пък показа нещо твърде любопитно - женското начало е изключително силно. Заедно със сегашния победител - д-р Мария Сапункьова, дамите, които са спечелили големи награда са вече 11.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase