Източник: Reuters, архив

Понякога особено еротичната любовна сесия може да изглежда, сякаш продължава вечно, а друг път може да ни се стори светкавично. В такива моменти мнозина се чудят каква е нормалната продължителност на половия акт.

Изследователи си задават същия въпрос и провеждат проучване по темата. От резултатите става ясно, че сексът може да продължи от 33 секунди до 44 минути. Средното време на различните двойки, които взимат участие в проучването, е 5,4 минути. Изследователите поясняват, че в рамките му те се фокусират върху времето, необходимо за еякулация. 

За целите на проучването участие вземат 500 двойки от държави от цял свят. Те следят времето, за което правят секс в продължение на четири седмици с помощта на хронометър – участниците натискат „старт“ при проникване и „стоп“ при еякулация. Специалистите от австралийският университет на Куинсланд поясняват, че тези обстоятелства със сигурност се отразяват и на естествения ход на нещата. 

При анализа на предоставените данни се установява, че има огромни вариации в резултатите. Средната продължителност на сексуалния акт за всяка двойка – варира от 33 секунди до 44 минути.

Повече от анализа на продължителността на сексуалния акт четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase