Reuters, архив

Консумацията на ядки – 5 или повече пъти седмично, може да увеличи продължителността на живота. 

Има данни, че хората, които редовно консумират ядки, са склонни да живеят по-дълго и да страдат в по-малка степен от рак, сърдечносъдови и респираторни заболявания, по-малко са и случаите на фатален изход от тях. 

Конкретно при жените консумацията на само две шепи ядки може да удължи живота им, колкото бягането четири пъти седмично. Оказва се, че сред жените, при които рискът от развитие на сърдечно заболяване е повишен, консумацията на супена лъжица фъстъчено масло пет или повече пъти седмично понижава опасността от инфаркт наполовина. Сравнението е с жени, които консумират една порция или по-малко седмично. 

Ползите от фъстъченото масло не спират дотук – при подрастващите момичета, които консумират една или повече порции фъстъчено масло седмично рискът от развитие на бучки в гърдите намалява значително. Те могат да бъдат маркер за повишен риск от развитие на рак на гърдата.

Още за ползите от консумацията на ядки четете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase