Източник: Reuters, архив

Брадата, тази естествена особеност при голяма част от мъжете по света, обект на много въпроси и малко информация. И като става дума за въпроси, най-важният всъщност е защо жените все още харесват брадясалите или по-скоро брадати мъже?

Може би отговорът се крие в праисторическите корени, тогава когато човекът все още не е използвал режещи инструменти за своята брада, а и едва ли е искал да я премахне умишлено.

Лицевото окосмяване, особено в зимните периоди е имало една единствена функция – да топли ловците. Мъжете имащи бради още тогава са били обект на привличане от страна на жените. Вероятно това се дължи на фактите, че всеки мъж с брада издържа повече на студ и има по-голяма вероятност да донесе дивеч, както и че има по-силни гени, които да предаде на децата, които жената ще роди.

Всъщност брадата тогава е символизирала и положението на мъжа сред останалите. Обикновено мъжете с гъста и голяма брада са били лидери в обществото, доминиращи и със своята сила, дължаща се на високото ниво на тестостерон.

Повече любопитна информация за мъжката брада четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase