Снимка: Reuters, архив

Според изследователи от Училището по обществено здраве на Харвардския университет, Бостът, САЩ, консумацията на определени зеленчуци и плодове може да скъси времето за постигане на резултати при желание за отслабване. Въпреки че това може да изненада хората, в чието меню обичайно присъстват плодовете и зеленчуците, резултатите от проучването сочат, че ябълките, ягодите, горските плодове и зеленчуците, които не съдържат нишесте, в дългосрочен план „работят“ за финеса ни.

Изследователите разглеждат данните на 13 000 американци, които давали подробна информация за консумираните от тях храни за седмица на всеки четири години. Проучването се провежда за период от 20 години.
 
Телесното тегло на участниците също било проследявано, но по-често - на всеки две години.
 
Резултатите от изследването ще намерите на здравно-медицинския сайт Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase