Снимка: Reuters, архив

Предвид високото съдържание на изкуствени съставки в храните, които масово се консумират, необходимостта от детокс на организма е препоръчителна. Хубавата новина е, че това може да се постигне с помощта на консумацията на определени храни, които „зареждат“ с важни вещества и едновременно с това елиминират вредните.

Годжи бери е плод, който набира все по-голяма популярност, благодарение на ползите, които носи за здравето. Консумацията на годжи бери доставя важния витамин C, заедно с бета каротин. Експерти твърдят, че в малките червени плодове се съдържа повече витамин C от портокалите и повече бета каротин от морковите.

Витамин C помага за неутрализиране на свободните радикали, преди да причинят увреждания. Подпомага и образуването на антиоксиданта глутатион, който взима участие в детоксикацията на черния дроб.

Лимоните и лимоновият сок често са влизат в програмите за изчистване на организма. Консумацията на плода стимулира освобождаването на ензими и помага за преобразуването на токсините във водоразтворима форма. По този начин те лесно могат да бъдат отделени от организма. В допълнение, жълтият цитрусов плод съдържа и високи количества витамин C.

 
Плодовете, които прочистват организма, ще намерите на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase