Снимка: Reuters, архив

Много по-вероятно е да постигнете по-добри резултати при желание за отслабване, ако получите подкрепа от личния си лекар. До този извод стига екип изследователи от училището по медицина към университета Джон Хопкинс в Мериленд, САЩ.

Редуцирането на теглото е сериозна стъпка, която буди възхита. Предприемането й при хора с повече килограми от нормата е в полза на здравето им, което е всеизвестен факт.

За целта хората се обръщат към правилни и неправилни диети, правят режими, физическо натоварване, стигат до прием на хранителни добавки и медикаменти, някои стигат дори по-далеч, обръщайки се към хирургията.

При анализа на възможните методи на отслабване изследователите извеждат един пропускан инструмент – ролята на консултацията и подкрепата от страна на личния лекар, който се оказва, че дава най-добри резултати откъм загуба на нежелано тегло. Има се предвид ангажирано отношение от страна на медицинския специалист към пациента, даване на адекватни съвети и морална подкрепа за постигане на по-добро качество на живот и здраве.

 
Кой е най-ефективният инструмент за отслабване ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase