Източник: Reuters

Менталното и физическото здраве са тясно свързани. В много случаи най-ефективният начин да се възстанови оптималното физическо и психическо здраве е като се добавят билки, които помагат за балансирането на двете системи едновременно и естествено, без да се стига до нежелани реакции.

Предлагаме Ви няколко билки, които може да се окажат точно онова, от което организмът се нуждае, за да се постигне оптимално физическо и психическо здраве. 

1. Джинджифил

Джинджифилът се използва по целия свят, поради мощните си лечебни свойства, с цел предотвратяване и лекуване на различни заболявания. 

Сред ползите на джинджифила е свойството му да успокоява стомаха, което при някои хора може да доведе до психическо напрежение и нарушаване на други функции в организма. Суровият джинджифил се консумира поради общия успокояващ ефект, който може да подпомогне процеса на излекуване.

Тази билка подобрява храносмилането като помага в разграждането на протеини и мазнини. По този начин предотвратява образуването на газове, тежест в стомаха и други състояния, които могат да понижат функцията на имунитета и да „отключат“ заболявания.

2. Алое вера

Подобно на джинджифила, тази билка облекчава гаденето, подобрява храносмилането, прочиства дебелото черво и храносмилателния тракт. Тя поддържа здравословното функциониране на червата. 

Консумирането на алое вера може също така да облекчи възпаленията и да подобри окислението на кръвта. 

Добавянето на билката към ежедневния хранителен режим може да е ефективно средство против различни физически и ментални заболявания като артрит, камъни в бъбреците, язви, хипертония, сърдечносъдово заболяване, запек, диабет, гъбични инфекции, кожни проблеми и рак.

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase