Снимка: Reuters

Грипните вируси се променят постоянно, така че не е нещо необичайно да има поява на нови грипни вируси, които са различни всяка година. Това се дължи на много мутации при различните щамове. Затова, няма начин да не се появят и циркулират нови грипни вируси през този сезон.

Дори да сме взели всички мерки, включително и да ме си поставили противогрипна ваксина, да си мием редовно ръцете, да пием витамини – няма пълна застраховка срещу неприятните симптоми.
 
Ако все пак ни настигнат хремата, кашлицата и температурата, има няколко вкусни начина, с които да ги преборим.
 
Често пъти на болните за по-бързо възстановяване се препоръчват зеленчукови или месни супи. В действителност супите засилват отделянето на стомашни сокове, а оттам и киселинността в стомаха.
 
А целта е да се намали киселият вкус в устата и чувството на „празния стомах", които често пъти се явяват съпътстващи грипа симптоми. В този смисъл пилешката супа за която се казваше, че е възстановяваща при грип храна.
 
Тя по-скоро предизвиква неприятни парения в стомаха. За да се сдобиете с повече сили, е по-добре да изядете една пилешка пържола, отколкото една пилешка супа.
 
Храни, които подпомагат организма в борбата му срещу инфекции, са тези, които осигуряват достатъчно белтъчини. Те са структурен материал за изграждането на агентите на имунната система.
 
Основен източник на белтъчини са постно месо, пиле, риба, бобови култури, млечни продукти, яйца и ядки. На ден са ни необходими минимум 50 г. С консумацията им се доставят и необходими за оздравителния процес и имунната система - витамин В6 и витамин В12.
 
Останалата част от материала ще намерите на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase