Източник: Reuters

Ако трудно се събирате в любимите си дънки или теглото намалява, само за да се покачи отново, вероятността да допускате някои основни грешки по отношение на хранителния режим, е много голяма. Къде може да бъркате?

Разчитате на изтощителни диети

Решени сте да се лишите от килограми по най-бързия начин и взимате радикални мерки. Вероятно хранителният план не включва друго, освен грейпфрут и супа или хранителната му стойност е подобна. Когато дневният прием на калории се намали до по-малко от 1000, е съвсем сигурно, че килограмите ще се стопят.

По този начин обаче метаболизмът се забавя и когато дойде краят на диетата и се върнете към нормалния хранителен режим, организмът изгаря калориите по-бавно от обикновено, като по този начин загубеното тегло се възвръща. 

Пропускате закуска

Тази стъпка изглежда лесен начин за изгаряне на калории, тя обаче често има обратен ефект – оказвате се  по-гладни през останалата част на деня. Това може да доведе до непредвидени похапвания по време на работа и по-голяма порция на обяд, което неминуемо бележи скок в калорийния прием.

Богатата на протеини и фибри закуска може да намали усещането за глад през целия ден. Много проведени проучвания в областта установяват, че хората, които хапват сутрин, са по-склонни да поддържат здравословно тегло.

 

Повече полезна информация за различни хранителни режими може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase