Източник: Reuters

Какви са обичайните признаци на полова инфекция при жената?

В голяма част от случаите половите инфекции при жените протичат безсимптомно. Затова те често страдат от хронични полови инфекции, за които не са подозирали или не подозират. Има обаче полови инфекции, които се проявяват с характерни симптоми и те водят жените в кабинета на акушер-гинеколога.

Вулвовагинитът е пример за подобен развой. Обикновено се дължи на безсимпомно протичаща инфекция с уреаплазма, микоплазма, кандида и други сексуално преносими инфекции.

Изявата на безсимптомно протичаща инфекция може да бъде провокирана и от друго заболяване, стрес, спад на имунитета, бременност...

Има и инфекции, които се проявяват скоро след заразяването. Такъв пример е бактериалната вагиноза заради гарднерела, като специфичното при нея е наличието на обилен вагинален секрет с миризма на риба.

Независимо от случая, най-характерните симптоми при инфекция на половите органи на жената са: смъдене, сърбеж, дискомфорт, бяло течение, неприятни усещания при уриниране, неприятни усещания и болка при полов акт, болка и дискомфорт ниско в корема.

Инфекция на половите органи при жената може също така да се предполага и при кръвотечение между менструацията, болезнена менструация, нейното закъснение или по-ранно настъпване.

 

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase