Снимка: архив Булфото

Болницата в Бургас спешно набира кадри, съобщиха от лечебното заведение. Най-голяма нужда обаче клиниката има от медицински сестри, болницата търси да назначи 25 на брой. Има недостиг и на лекари. Най-много кадри липсват в отделенията по хирургия, неврохирургия, ортопедия и нефрология.

Свободно работно място има и в Звеното за централна стерилизация, което снабдява болницата със стерилни инструменти, уточняват от болницата.

"Недостигът на медицински сестри е сериозен в цялата страна, не само в нашата болница. Проблемът съществува от години, основната причина е заминаването им за чужбина. Ръководството на нашата болница заедно със синдикатите се старае постоянно да подобрява условията на труд, да повишава възнагражденията и социалните придобивки, за да могат специалистите да остават тук", каза изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, който се надява на нови попълнения в болницата.

Не стигат и лекари със специалност. Свободни работни места в момента има в отделенията по гастроентерология, хирургия, детските отделения и отделението по неонатология. Търсят се общо 15 лекари специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase