Снимка: архив Булфото

Обновените отделения на МБАЛ-Девин отварят врати след приключилия ремонт на сградата, съобщи изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Вътрешното отделение и неврологичният блок са настанени от тази седмица в реновираните помещения и работят с пълния си капацитет, уточни директорът на болницата за БТА.

Още по темата
В следващите дни се планира да се пусне в действие и ремонтираното хирургично отделение. Над 530 хил. лв. без ДДС струваха досега поръчките за ремонт и доставка на оборудване за възстановената болница.

Средствата за разплащане на стари задължения и обновяване на МБАЛ-Девин бяха отпуснати от правителството, за да се отвори отново болничното заведение, прекратило дейност през 2011 г. заради задлъжнялост.

Общо 11 клинични пътеки се изпълняват в момента в МБАЛ- Девин по договор с РЗОК- Смолян. Болницата кандидатства пред касата за договаряне и на нови пътеки, предимно хирургични.

Девинската болница  бе затворена през юли 2011 г. заради натрупани задължения за около 1.8 милиона лева въпреки протестите на местните хора.

В опитите за възстановяване на дейността й взеха участие здравният министър при управлението на ГЕРБ Десислава Атанасова и министър Таня Андреева от кабинета на Орешарски.

Средствата за рехабилитация и оборудване на болницата бяха осигурени от правителството през есента на 2013 г. За целта предишният кабинет одобри допълнителни бюджетни средства по бюджета на община Девин в размер до 700 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe