Източник: Reuters

Денталният имплант всъщност е заместител на корена или корените на зъба. Подобно на корените, той се закрепя към челюстната кост и веднъж хирургически поставен, не е видим. Тези импланти служат за основа на корони – частта от зъба, която се вижда в устната ни кухина, мостове или протези.
 
Имплантите се изработват от титан, който е лек, здрав и биосъвместим. Това означава, че няма да бъде отхвърлен от организма ни. Титанът и титановите смеси са най-широко разпространените метали както сред стоматологичните, така и сред други костни импланти, като ортопедичните ставни заместители. Денталните импланти имат най-висок успех, в сравнение с всички други хирургически импланти.
 
Специалното свойство на титана да се слива с костта, наречено осеоинтеграция, е биологичната основа на успеха на денталния имплант. Това е така, защото когато се загуби зъб, се губи и костта, която го поддържа. По този начин заедно със заместването на загубен зъб, имплантът помага да се поддържа и плътността и формата на челюстта.
 
В този смисъл те помагат и на лицевия скелет, а косвено и на структурата на меките тъкани – венци, бузи и устни. Денталните импланти ни помагат да се храним, да дъвчем, да се усмихваме, говорим и да изглеждаме напълно естествено.

Повече за денталните импланти можете да прочетете в рубриката Дентално здраве на Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase