Източник: Reuters

Чувствате ли се постоянно уморени? Да си върнем енергията обаче може да се окаже доста по-лесна задача, отколкото си мислим... Стига, разбира се, да установим причината за отпадналостта. 

1. С какво се храним...

Посягането към кофеин и захар може да окаже с обратен ефект – вместо да се почувстваме ободрени, да почувстваме умора. Ефектът се дължи на колебаещите се нива на кръвната захар, след консумацията на захарни изделия или кафе. 

Вместо това е препоръчително да изберем балансирана диета, която включва плодове, зеленчуци и протеини. Здравословното хранене също допринася за редуциране на килограмите и затлъстяването, които се свързват с чувството на умора. 

2. Времето за сън е важно

Много хора не спят достатъчно. Ако сме сред тях, трябва да избягваме консумацията на кофеин и алкохол в часовете преди лягане. Препоръчително е да загасим телевизора и да се погрижим спалнята ни да бъде тихо и спокойно място. И най-важното – да си отделим достатъчно време за сън, за да можем да възстановим силите си за следващия ден.

3. Физическата активност е от голямо значение

Експертите настояват за редовни физически упражнения. Те препоръчват да си съставим план и да се придържаме към него. Активността е прекрасно нещо, но е важно да приключим с нея минимум три часа преди лягане, тъй като в противен случай може да навредим на здравословния сън.

 

Повече полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase