Спешното отделение на Университетската болница в Пловдив. Архив: Булфото

Комисия ще проверява случая с дете, преминалото два пъти за преглед през детското Спешно отделение на Университетска болница в Пловдив, което след това е починало в друго лечебно заведение, съобщава пресцентърът на болницата.

Комисията ще прецени правилността на взетите от лекарите решения и ще излезе със становище.

От болницата съобщават, че не разполагат с данни за състоянието на детето след посещението му в Спешното отделение, както и за развитието на заболяването в следващите часове, за причините за приема на детето в друго лечебно заведение.

Няма данни и дали са спазвани указанията на лекарите от Спешно приемно отделение и дали са давани изписаните от тях медикаменти.

В понеделник около обяд  детето е прегледано и на място е му направена инхалация с „Вентулин”. Изписано е антибиотично и симптоматично лечение.

Преценено е, че състоянието на детето не изисква то да бъде хоспитализирано.

В 15.10 часа същия ден, детето отново е посетило Спешно приемно отделение, прегледано е и е установено, че състоянието му не изисква прием в болницата.

От Университетската болница „Свети Георги“, категорично отхвърлят твърдението, че причината, детето да не бъде прието в болницата, е липсата на удостоверение за раждане или други документи.

В Университетска болница "Свети Георги“ непрекъснато се приемат за лечение деца и възрастни, които са със статут на временно или постоянно пребиваващи чужди граждани, граждани на европейския съюз и други, допълват от лечебното заведение.

Редът за оказване на медицинска помощ на тези граждани е уреден в съответните нормативни актове (Закон за чужденците, Закон за здравното осигуряване и други), се казва още в позицията на болницата, след публикации в някой медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe